Op deze pagina vindt u kittens en soms jong volwassen Bengalen te koop van Cattery av Gaydun en Cattery Sundarbans. Onze kittens groeien op in huiskamer samen met onze Noorse Boskatten en hond(en). Als de kittens naar hun nieuwe baasje of vrouwtje toe mogen, zijn ze zindelijk en gewend aan meerdere soorten blikvoer en soms zelfs aan droogvoer. Bengaaltjes staan vaak al miauwend hun bakje vlees leeg te eten; een mooier lunchconcert bestaat niet!

Op zoek naar een Bengaal

De Bengaal is een van de duurdere raskatten. Een pittig prijskaartje werkt soms in de hand dat er mensen zijn, die alleen erop uit zijn om kittens te fokken met het idee er lekker aan te verdienen. Van fokken wordt men sowieso niet rijk, maar zeker bij de Bengaal is het een foutieve instelling. Bengalen moeders zijn vaak heel beschermend ten opzichte van hun kittens. Veel menselijke aandacht, knuffeltjes en vooral lekkere hapjes zijn noodzakelijk om een lief, gezellig en handzaam Bengaaltje te kunnen verkopen.

Sommige lieden(fokkers) schrikken er niet voor terug de kittens of bloedlijnen van andere fokkers zwart te maken. Let wel: U als beginnend kattenliefhebber zal hier doorheen moeten prikken. Een fokker die een ander zwart maakt, zal ook u te zijner tijd zwart maken. En: hoe harder men iets over een ander te vertellen heeft: des te meer heeft men zelf vaak te verbergen.

Een kitten uitzoeken op show

Gelukkig is het bij de verenigingen verboden om -als de show om 18.00 uur sluit- een kitten aan een koper mee te geven. De show zelf is al stress genoeg voor een (jong) dier, zonder ook nog te moeten verhuizen. Hoed u echter  voor fokkers die u liever op show dan bij hen thuis hun kittens/katten willen laten zien. Misschien mag u er niet achterkomen dat hun katten thuis van angst wegstuiven als u binnenkomt. Mocht  u toch met een fokker op show afspreken dan is het te hopen dat deze ook daadwerkelijk op die show aanwezig is. Het zal de eerste en laatste keer niet zijn dat een potientiele koper anderhalf uur in de auto zat en op show aangekomen lege kooien aantrof. Het beste is om thuis aftespreken. Bij wie u ook koopt: ga altijd thuis bij de fokker kijken. Het lieve katje in het showkooitje kan wel onder de kalmerende middelen zitten. Eenmaal thuisgekomen, zit u met een kat die over het plafond loopt!

Een Bengaal is -mits goed gesocialiseerd- een geweldig leuke kat. Soms een beetje anders, maar in de zin  van: heel speciaal. De Bengaal is zeker geen kat voor fokkers die wel geld willen zien, maar geen tijd in de kittens steken. Alle kittens zijn leuk, maar Bengaalse kittens zijn super leuk! Hun eigenwijze kopje, hun vocaal commentaar als ze ontdekken hoger geklommen te zijn dan ze dachten en hun weg naar beneden zoeken. Hun komische manier van lopen en spelen.

Cattery av Gaydun en Cattery Sundarbans bieden u de kans de kittens en katten thuis te komen bewonderen.

av Gaydun en Sundarbans kittens:

lieve, ondeugende, gezellige kittens!